SINHRONIZACIJA SVETSKIH CRTANIH FILMOVA

Melani­ja Milenković je mat­u­rant Pete beogradske gimnazije.Muzika je deo njenog odras­tan­ja u porod­i­ci gde se muz­ič­ki tal­e­nat nasleđu­je gen­eraci­ja­ma ali i način njenog izraža­van­ja, opuš­tan­je i inspiraci­ja. Osvo­ji­la je nagradu za najbolju inter­pretaci­ju na tele­viz­ijskom tak­mičen­ju tal­e­na­ta „Prvi srp­s­ki tal­e­nat”, dva puta 1. mesto na fes­ti­valu zabave muzike za decu i mlade „TIN”, 1. mesto na fes­ti­valu „Čaroli­ja”, 3. mesto na među­nar­o­d­nom muz­ičkom fes­ti­valu u Bugarskoj, 1. mesto na muz­ičkom fes­ti­valu „Otvoreno srce”.  Učestvo­vala je više god­i­na zare­dom na tak­mičen­ji­ma iz muz­ičke kul­ture „Zlat­na sire­na”, a  2013. godine je osvo­ji­la jedno­godišn­ju stipendi­ju u „Mini music acad­e­my”.

Svi­ra har­fu, blok flau­tu i đem­be, koje je uči­la u muz­ičkoj školi “Petar Kon­jović”. Na repub­ličkom tak­mičen­ju harfi osvo­ji­la je 3. mesto, bron­zanu plake­tu. Tri godine zare­dom osva­ja 1. mesto na SVURF‑u, (Savsko Venač­ki Urban Fes­ti­val), tradi­cional­noj man­i­festaci­ji, tak­mičarskog karak­tera u 3 oblasti — muz­ičkoj, dram­skoj i likovnoj. Voli da crta, a tema njenih rado­va je svet viđen njen­im okom, obo­jen boja­ma vese­le igre nijan­si i senke.

Bavi se i sinhro­nizaci­jom crtanih fil­mo­va i ima ugov­or za Min­i­max i Walt Dis­ney u crtan­im fil­movi­ma kao što su Moj mali poni, Bar­bi, Bal­to i mno­gi dru­gi… Sinhro­nizaci­jom crtanih fil­mo­va počela je da se bavi kada je jed­na od član­i­ca žir­i­ja na SVURFU pohvalila njeno pevan­je i poz­vala je na sni­man­je u studi­ju,  odu­sevl­je­na je pot­pisala ugov­or sa nji­ma i i dal­je uži­va u sinhro­nizaci­ji. Učestvo­vala je na inter­na­cional­nom tak­mičen­ju iz engleskog jezi­ka “Hip­po” (LCCI), četiri godine je pohađala kurs engleskog jezi­ka u „St. Nico­las school”.

Gaji poseb­nu ljubav pre­ma matem­ati­ci, nasleđenu od njenog dede, koja joj pričin­ja­va zado­voljst­vo u istraži­van­ju rešen­ja. Sebe u budućnos­ti vidi kao IT stručn­ja­ka i spre­ma se za upis na elek­trotehnič­ki fakul­tet, ali muzi­ka će uvek biti prisut­na u njenom živ­o­tu i nas­taviće da peva, svi­ra i kom­ponu­je.