MEĐUNARODNE IZLOŽBE I NAGRADE ZA FOTOGRAFIJU

Sara Tvrdišić je učeni­ca II razre­da Sred­nje tur­is­tičke škole.

Bavi se fotografi­jom i učestvo­vala je na više državnih i među­nar­o­d­nih izložbi i osva­jala mnoge nagrade i priz­nan­ja: Speci­jal­nu nagradu Japanske ambasade za likovnu grafiku, na među­nar­o­d­noj evrop­skoj kul­turnoj baš­ti­ni osvo­ji­la je diplo­mu koja joj je uruče­na u Strazbu­ru  za  fotografi­ju „Kale­meg­dan­s­ka kapi­ja”, a bila je najm­lađi izla­gač u Evropi koji je pred­stavl­jao svo­ju zemlju u 44 evrop­s­ka gra­da.

Dve njene fotografi­je su bile izložene na među­nar­o­d­noj izložbi  „Prak­sis galer­i­je” u Toron­tu, kao i na među­nar­o­d­noj izložbi „Žizel” na kojoj je osvo­ji­la speci­jal­nu nagradu. Imala je 5 samostal­nih izložbi fotografi­ja: „Izlet“, „Otvoreni krug“u Politehničkoj akademi­ji, „Otvore­na knji­ga moj Beograd“ u Deči­jem Kul­turnom cen­tru, „Vol­jeni grad“ u kuli Gar­doš i „Let“ u galer­i­ji „Dren“ na Novom Beogradu.

Imala je čast da na njen­im izložba­ma budu gosti: ambasadori Mek­si­ka i Japana, princeza Lin­da Karađorđe­vić i druge istaknute ličnos­ti, a sada u mar­tu je otvo­rila još jed­nu samostal­nu izložbu povodom dana svo­je škole.

O njen­im fotografi­ja­ma su pisali:„Antologija fotografi­je Vojvo­dine“, „Knji­ga tal­e­na­ta osnovnih ško­la Srbi­je“ „Refo­to“, „Poli­ti­ka“, „Novosti“, „Lili“, „Moć prirode“…

Pored fotografi­je, imala je uspe­ha i na tak­mičen­ji­ma iz drugih oblasti : matem­atike, fizike, infor­matike, muzike, arhitek­ture i građev­inarst­va. Osvo­ji­la je 15 nagra­da sa raznih tak­mičen­ja u šahu.

 I da na kra­ju citi­ramo Ivu Andrića- „Nema lep­šeg zadat­ka nego što je omogući­ti nekome razvi­tak, pomoći čoveku u nje­gov­oj težn­ji za uspe­hom“.