SPOJ MODE I MENADŽMENTA- BUDUĆNOST U LUXURY BUSINESSU

Jana Mitro­vić je stu­den­tk­in­ja završne godine Fakul­te­ta orga­ni­za­cionih nau­ka na smeru Menadž­ment na kojem uspešno spa­ja svo­ju ljubav pre­ma sceni i modi sa ljubavlju pre­ma kor­po­ra­tivnom sve­tu.

Još od sred­nje škole, prve beogradske gim­naz­i­je, uvek je bila jed­na od najak­tivni­jih učeni­ka. Bila je član debatnog klu­ba sa kojim je osva­jala mno­go­b­ro­j­na debat­na tak­mičen­ja pa čak i pred­stavl­jala svo­ju školu u Dan­skoj. Bila je učes­ni­ca Istraži­vačke škole Pet­ni­ca na smeru Biologi­ja i takođe je bila član Evrop­skog par­la­men­ta mladih. Pohađala je školu glume „Dadov“ gde joj je najveće postignuće pojavlji­van­je u pred­stavi u Nar­o­d­nom pozoriš­tu. Tokom sred­nje škole i prve polovine fakul­te­ta bav­i­la se oper­skim pevan­jem u Muz­ičkoj školi „Mokran­jac“ i tak­miči­la se na državnom i inter­na­cional­nom nivou. Baš tokom ovih god­i­na je stekla ljubav pre­ma javnom nas­tupu.

Fakul­tet orga­ni­za­cionih nau­ka upisu­je 2019. godine na kojem pored svo­je prve ljubavi, scene, pronalazi ljubav pre­ma sve­tu biznisa. Na fakul­te­tu je član orga­ni­zaci­je Case Study Club – najvećeg udružen­ja kon­salt­ing pro­fe­sion­ala­ca, indus­tri­jskih eksper­a­ta i stu­de­na­ta u Jugo­is­točnoj Evropi. U Case Study Club‑u dobi­ja znan­ja iz oblasti kon­saltin­ga i sve­ta biznisa. Takođe, pred­stavl­ja klub na razn­im lokalnim i svet­skim tak­mičen­ji­ma među koji­ma su: Del­haize Case Study Com­pe­ti­tion (član pobed­ničkog tima) , Glob­al Micro­fi­nance Case Com­pe­ti­tion (treće mesto), Lore­al Case Study com­pe­ti­tion (polu­fi­nale) i mno­ga dru­ga. Jana je i član human­i­tarne orga­ni­zaci­je Fon­daci­je 1% na pozi­ci­ji Tim lid­era HR tima. Fon­daci­ja 1% se bavi obezbeđi­van­jem sred­sta­va za mlade tal­ente.

Svoj šesti semes­tar je prov­ela u Fran­cuskoj u gradu Lilu u kojem je studi­rala biz­nis na Uni­ver­sité Catholique de Lille, na fakul­te­tu Fac­ulté de Ges­tion, Economie & Sci­ences. Sma­tra da je odlazak iz Srbi­je na studi­je u inos­transtvu živ­ot­no iskust­vo od nepro­cen­jive važnos­ti za mlade ljude. U inter­na­cional­noj sre­di­ni pronalazi svoj nared­ni cilj – mas­ter u sferi Lux­u­ry Busi­nes­sa u Ital­i­ji kojim će dodat­no unapred­i­ti svo­je PR sposob­nos­ti kao i znan­ja iz mar­ketinga i menadž­men­ta i spo­ji­ti ljubav pre­ma sceni i modi sa ljubavlju pre­ma kor­po­ra­tivnom sve­tu. U aktivnoj je fazi učen­ja ital­i­jan­skog jezi­ka, dok pored toga tečno gov­ori engles­ki i rus­ki jezik.

Trenut­no je na prak­si na Fakul­te­tu orga­ni­za­cionih nau­ka kao asis­tent u Kance­lar­i­ji za Među­nar­o­d­nu sarad­nju.  Takođe radi kao koor­di­na­tor logis­tike na pro­jek­tu  Održive mode koji će se orga­ni­zo­vati u mar­tu 2023. godine u Beogradu.  Pored prethod­no nave­denog je i ambasador Chanel‑a za Beograd. Veo­ma je opti­mistič­na i veru­je da je sva­ki cilj moguće ost­var­i­ti uz malo sreće i puno tru­da.