AMBASADOR DIZAJNA IZ SRBIJE U MEKSIKU

Jovana Aći­mović je sada već stu­dent Šumarskog fakul­te­ta u Beogradu. Završi­la je  „Drvo art“ kao đak gen­eraci­je. Treni­rala je sport­sku gim­nas­tiku, pohađala časove pevan­ja i glume. Pevala je kao mala u deči­jem horu “Čaroli­ja”. Trenut­no se bavi mod­ern­im ple­som u plesnom klubu „State of mind“.      

2018. godine je  bila u Mek­siku kako bi pred­stavl­jala školu na među­nar­o­d­noj nedelji diza­j­na. Tu pri­liku je dobi­la zato sto je osvo­ji­la treće mesto na među­nar­o­d­noj radion­i­ci  „Diza­jn – igral­ište”. Na toj radion­i­ci tak­miče se u diza­jni­ran­ju određenog koma­da nameš­ta­ja u zav­is­nos­ti od teme.Tom pri­likom dolaze uvaženi gosti iz Mađarske, Aus­tri­je, Bugarske i Ital­i­je. Ova man­i­festaci­ja je  pro­praće­na učešćem tal­e­na­ta iz diza­j­na na tele­viz­i­ja­ma i drugim medi­ji­ma. U Mek­siku je prezen­to­van diza­jn naših pred­meta iz Srbi­je, što je ujed­no i pri­li­ka za upoz­na­van­jem svet­skih diza­jn­er­skih rado­va kao i  sus­reti  sa različitim kul­tura­ma i običa­ji­ma.

Na repub­ličkom tak­mičen­ju iz stručnog pred­meta — tehnologi­ja drve­ta  je osvo­ji­la treće mesto. Tak­mičen­je je odžano u Kragu­jevcu  2019. godine. Kao đak gen­eraci­je, dobi­la je i nagrad­no puto­van­je u Brisel i pose­tu Evrop­skoj Uni­ji gde se upoz­nala sa radom EU i obišla razne zna­meni­tosti Brisela.

Imala je poseb­nu čast da na poziv prestolonasled­ni­ka prin­ca Alek­san­dra II Karađorđe­vića poseti Beli dvor. Na pri­je­mu je lično upoz­nala  Alek­san­dra II Karađorđe­vića i nje­govu suprugu Katar­inu, gde je i orga­ni­zo­van fan­tastičan obi­lazak čitavog kom­plek­sa sa zna­menitim istori­jskim i kul­turn­im nasleđem.

Svake godine je pred­stavl­jala školu na Beograd­skom Saj­mu nameš­ta­ja, kao i na Saj­movi­ma obra­zo­van­ja kako bih današn­ju decu što više upoz­nala sa per­spek­tivom i pro­gramom njene škole.

Dobro­voljni je davalac krvi. Voli da radi sa decom što je čini poseb­no srećnom. Jednog dana bi volela da radi kao pro­fe­sor­ka u svo­joj sred­njoj školi ili na fakul­te­tu i time pomogne mladim ljudi­ma da postignu rezul­tate i ost­vare cil­jeve  iz oblasti diza­j­na. Takođe plani­ra  da radi ani­maci­je za fil­move. Voli puto­van­ja i druge kul­ture i volela bi da u budućnos­ti  što više obiđe svet  i da upoz­na raznovrsnost naše prelepe plan­ete.